Ut på tur: Cádiz

La deg forføre av rimelige tapasbarer, vakre brosteinsgater og yrende matmarkeder i denne idylliske byen i Sørvest-Spania. Smak på skiver av sjøanemone, biter av krydret grisemage og lokal, salt sherry.

På et vokspapir ligger tynne skiver av mykt, glinsende svinekjøtt, med et dryss av havsalt og sitron. Det kalles chicharrones de Cádiz, og er den lokale spesialiteten. Ved siden av ligger noen “fritos” – sprø biter av krydret svinemage, nesten som fleskesvor, i tillegg til skiver av longaniza picante (krydderpølse), chorizo, morcilla (blodpølse) og queso...

Jeg ruller chicharronene rundt brødpinnene – picos – for å få en spisskummen- og pepperkrydret sprø og fet liten lekkerbisken. Jeg skyller den ned med et glass kaldt Cruzcampo, og så et glass barbadillo, en lett, gressaktig hvitvin.

Logg inn for å lese resten av denne artikkelen.