Napoleon Bonaparte

Få europeiske herskere har hatt en så eventyrlig livsreise som Napoleon. Han begynte i små kår på Korsika, ble deretter fransk, for så å bli Europas herre. Til slutt endte han på en øy i Atlanterhavet.

Den unge offiseren i den franske hæren var bare 24 år da han sto foran den beleirede byen Toulon med artilleriet sitt. Fra 16. september 1793 ble kaptein Napoleon Bonaparte tildelt troppene som skulle innta byen som var besatt av britene. Frankrike hadde gjennomgått en fire år lang revolusjon etter stormingen av Bastille, det beryktede...

Men revolusjonen lot seg ikke stoppe. En som fulgte med på revolusjonen, var den unge mannen med skarpe ansiktstrekk og et stort hode, noe som fikk ham til å virke kortere enn de 1,65 meterne han var. I dag kan det virke kort, men det var gjennomsnittet for voksne menn på slutten av 1700-tallet. Han...

Han siktet angrepet inn på fortene på Egilette- og Faron-fjellet og tvang dermed britene til å forflytte seg for ikke å bli sittende fast i bukta. Han sikret kontinuerlig støtte til infanteriet ved å på modig vis plassere kanonene sine i nærheten av frontlinjen.

Avdelingen hans ble døpt «de fryktløse». Det var her han ble først kjent for sin dødsforakt, både på egne og andres vegne. I kamp kunne de rundt ham dø som fluer mens Napoleon forholdt seg iskald. Dette smittet over på soldatene.

Logg inn for å høre denne lydartikkelen.