Elizabeth – Den siste Tudor

Hun er en av Englands mest ikoniske herskerinner – den siste Tudor-monarken.

Hun regjerte i 44 år og så England tre frem som hovedrolleinnehaver på verdens scene. Men hvem var egentlig Elizabeth I? Lottie Goldfinch undersøker jomfrudronningen med sitt ungdommelige utseende og sin mektige personlighet, kvinnen som skjulte problemene bak den kongelige masken. Fra krig med Europa og trusler om å miste tronen (og livet), til jakten...

Da Anne Boleyn gikk i fødsel i Greenwich Palace 7. september 1533, ventet en hel verden forventningsfullt på nyheten om at en frisk, velskapt gutt skulle komme – den mannlige tronarvingen Henrik VIII så desperat lengtet etter. Et dokument som erklærte nedkomsten av den etterlengtede prinsen var allerede skrevet, men det skulle aldri bli brukt.

England gikk inn i et helt nytt kapittel i historieboken da det var en liten jente med flammerødt hår som kom til verden – Elizabeth, oppkalt etter bestemødrene sine. 

Fødselen var en skuffelse. Henrik hadde annullert ekteskapet gjennom 24 år med Katarina av Aragon – mor til hans første barn, Maria – og saumfarte reglene i landets religion for å finne hjemmel til å gifte seg med Anne. Nå sto han med to døtre med to ulike kvinner, men ingen ektefødt tronarving til Tudor-dynastiet.

Logg inn for å lese resten av denne artikkelen.